2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的第一隻網遊 魔力寶貝 綜合討論+感想區
返回列表 發新帖 回覆
樓主: ↙悔哭↙
go

[感想] 魔力寶貝 綜合討論+感想區 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

原帖由 ‧路飛‧ 於 2008-3-25 04:41 PM 發表
我第一隻game就係魔力....當時我表哥叫我玩
細細過一開始玩就係魔弓傳奇...當時我每開一個人物都唔過10lv= ="
開始大...零用錢就多左d夠錢買點數...就開始3.0了
個時第一隻人物就係弓手...名:魔弓神射手
3. ...

我都好懷念....

不過.....點解會咁比人呃???

十週年勳章(賀詞) 忍影世界 玩過星曲WEB

好耐冇返黎=廿=

我仲記得自己以前買310點

冇轉月費 -廿- (冇記錯以前好似係310點- -轉月費)

玩小時- -勁kai 0口0

玩左一陣就冇-廿- 之後又要等好耐先有錢買返

以前有隻螳螂都好威= =(46攻好勁架啦=廿=)

e家冇隻掉低都唔叫勁

e家魔力變得好大=-廿=

以前的魔力:傾計,升lv(係一個好和諧ge世界)

e家魔力:搵hkD,d職冇多重技 都唔好入黎(係一個好邪惡ge世界)

我仲記得以前比人昆過-廿- 佢用外掛-廿-昆\___/

條友叫 八爪 ←我重記得就知佢幾 仆直

佢呢交易過是時圖係火精 交易完變使魔-廿-

途中冇換過寵/重交易(我有2個fd睇住我交易 係我home)

比佢昆左27m 買左使魔-廿-

重有我以前打王勁淆-廿-

玩到06定07 打帕0 5次都輸xD

我隻人係 血攻敏 弓手 -口-  ←老手守舊思想

打帕0 5次- - 有百幾lv都輸- -

佢可以連出4次大地之怒 xD

得返我唔死^^仲有幾十血

留返d下次講xDD

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 20 活動參與

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

諗起玩防魔.....84lv 己經4招超10....但無親身放10lv魔法就賣左ac.......

琳瑪 就係我以前魔力個名-.-

原帖由 善福 於 2008-3-25 10:52 PM 發表

我都好懷念....

不過.....點解會咁比人呃???

個時唔知個d交易方法

賣點電話都冇過...諗住講個序號佢俾錢我...一講就登出左= ="

玩過星曲WEB

原帖由 ‧路飛‧ 於 2008-3-26 02:12 PM 發表

個時唔知個d交易方法

賣點電話都冇過...諗住講個序號佢俾錢我...一講就登出左= ="

當買個教訓啦....太容易相信人...

好耐無玩魔力寶貝了,真係好懷念當初既日子

雖然係ONLINE GAME,仲要回合制,但係以前來講

真係一隻勁多人玩既好GAME

最起碼 收月費得來,都可以咁Q多人玩...真係好鬼熱鬧._.

玩過星曲WEB

原帖由 斌哥 於 2008-3-26 01:49 PM 發表
諗起玩防魔.....84lv 己經4招超10....但無親身放10lv魔法就賣左ac.......

琳瑪 就係我以前魔力個名-.-

哈哈....果時我都係87 LV全10

果時升LV真係好難, 好彩我係敏魔...

玩過星曲WEB

原帖由 ◎真田幸村◎ 於 2008-3-26 10:18 AM 發表
好耐冇返黎=廿=

我仲記得自己以前買310點

冇轉月費 -廿- (冇記錯以前好似係310點- -轉月費)

玩小時- -勁kai 0口0

玩左一陣就冇-廿- 之後又要等好耐先有錢買返

以前有隻螳螂都好威= =(46攻好勁架 ...

帕靈有咁易輸嗎?

我果時魔師80 LV打左

依家都係打街機多....遲下去搵錢玩番魔力先= ="

玩過星曲WEB

原帖由 ‧路飛‧ 於 2008-3-27 01:31 PM 發表
依家都係打街機多....遲下去搵錢玩番魔力先= ="

街機更消錢過線上遊戲.....

估唔到有咁多人係魔力老玩家 睇到你地d回覆比到好多回憶我

魔力唔係物價漲同小白多
月費都好多小白
唔係我仲玩緊..
魔力真係好好玩
淨係同玩家解任都覺得好好玩
好有成功感

~~

我第一隻都係魔力
我玩果時岩岩公測完~= =超早玩
果陣乜都唔識~但係又會上網搵下資料~
有0的台灣網有教點玩啦~個個都話初期做傳教士好~做傳教士最易玩
咁我又唔識走去做傳教啦~0的點係咁亂加= =打怪唔痛又去加攻擊~
後味玩到15~16lv到先有個好心人教我就職戰鬥系~= =~勁無奈
不過我玩果時係玩台灣伺服器~因為乜都唔識亂咁入= ="
重記得我玩果隻玩到20lv先過到維洞~40lv先去到個打神獸果度~
果陣重要無好升既地方~要係海洞(打海男[熊仔阿哥])果度升到40lv
練到我呀@@!打勁都唔升~我果陣0的lv叫做係中上水平~唔太低但係又做唔到頂~之後過左40lv果個度就去打一個洞~個洞唔記得叫咩名~要5男5女打果個~入去之前有個位打熊人~果陣我一個人可以係果度練好耐~其他個個都要2個人先得~因為唔識玩攻敏防血魔乜都有加0的~"~
不過因為咁做左高lv果班~果陣真係好開心^^"
重有個趣事,一開始0的人都唔知0的寵要1lv練起先勁,我傳教走去學精盟捉0的5,6lv樹精走去賣= ="次次抓返黎都大家人買^^"

玩過星曲WEB

原帖由 丫日天丫 於 2008-4-2 11:34 PM 發表
我第一隻都係魔力
我玩果時岩岩公測完~= =超早玩
果陣乜都唔識~但係又會上網搵下資料~
有0的台灣網有教點玩啦~個個都話初期做傳教士好~做傳教士最易玩
咁我又唔識走去做傳教啦~0的點係咁亂加= =打怪唔痛又去 ...

哈哈

5男5女果個任係打 猶大

我果時都賣左寵來賺錢

不過係捉D野生怪, 得千幾蚊(賣比寵物店)

魔力- -雖然唔係我第一隻online game,但係係我最鍾意個隻,我記得岩岩出個陣本黎玩緊jy online,比fd叫左去玩,1.0開始玩,好好笑,岩岩玩個陣執到枝杖,好開心咁就咁去左24洞到就職-.-點知做左傳教.......我個人仲要係加攻-_-學埋乾同波波-.pk個陣唔係幫人補血-.-用枝杖出乾去乾人-.--勁搞笑,個陣好記得係水龍洞屈到35-.-.個陣個個都幾驚撞到海男個陣海男算係強boss.....升隻紅哥....之後去pk,人人都問隻紅哥勁唔勁-.-個陣最高個d大約係30至40間,個陣d人興升綠螳,蜂,藍狗個d-.-唯獨我升隻紅哥-.-好似係自己捉冇記錯...個陣傳教個d都捉到寵,個個帶哂封印卡係水龍洞一路升一路鬥快封到條龍- -過隱....冇記錯第一個50係路比個角色黎....之後就出左個立花正仁好似@@....個陣一路上都識到好多人.....個陣時升lv冇咁悶,好多都好好傾,唔似宜家咁個個單機係到....仲記得之前某幾個大族@@殺神...鬼極..鬼風個d@@,一有錢就去抽獎....可憐我抽咁多次都冇中過好野-.-.....太多太多回憶,數唔完......之後斷斷續續咁玩返停下咁...改波卡個陣都打到我痴線咁濟@@個陣打卡斯個d音樂好鬼正,打個陣真係好有味道....個陣由雪山打到上龍城.....之後出左火山....好鬼記得係火山升到幾辛苦....升到咁上下先出風穴....o哂咀,易清又快去到.....on居左當堂覺得自己- -仲鬼咁辛苦打帕靈個d......之後又on居居係風升到90幾先出哥布林-.-.....再上彩葉原.....2年幾前玩到119格士- -就冇玩,出左國,之後宜家返到黎又比fd介紹左去玩私服- -宜家都間唔中有keep住玩,魔力係一個好game=] 真係玩到大個左仲玩緊=]   魔力都係1.0至2.5個陣最好玩......聽人講宜家正服變左死城@@ 私服仲多人玩=]

我宜家間唔中都同fd玩緊513cg,雖然係冇左之前種味道,不過有時得閒消下時間都唔錯......

已有 1 人評分威望 收起 理由
善福 + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 忍影世界 玩過星曲WEB

我仲記得我玩到8x lv 過時

搵埋成班人一齊去打綠生^_^(無聊)

我地一打到綠生就;叫大家放寵打^_^

佢一開始就大地之怒了 我得返2x血 唔死 

佢地瓜晒xD 同埋5條友同裁判打=口= 佢好廢-廿-

冇記錯好似打死左佢=廿= 

記憶接觸者 打到錯差 打完錯差之後 

全隊得我有e格羅斯 

之後就比人send名片打 尸+口+(中月1)

之後我再搵人打 多幾次(唔係名片的人被排斥)

+佢即刻話 你咁低lv 打x機咩 就解左隊\廿\

xD 隻野掉30204+攻xD

玩過星曲WEB

原帖由 ◎真田幸村◎ 於 2008-4-6 09:25 PM 發表
我仲記得我玩到8x lv 過時

搵埋成班人一齊去打綠生^_^(無聊)

我地一打到綠生就;叫大家放寵打^_^

佢一開始就大地之怒了 我得返2x血 唔死 

佢地瓜晒xD 同 ...

真係打死左裁判???

我果時5個10X去打都唔夠打...

基本上佢一招大地就飛.....如何打呢?

玩過星曲WEB

原帖由 善福 於 2008-4-8 08:22 AM 發表

真係打死左裁判???

我果時5個10X去打都唔夠打...

基本上佢一招大地就飛.....如何打呢?

(立花時代)

原帖由 善福 於 2008-3-27 11:58 AM 發表

哈哈....果時我都係87 LV全10

果時升LV真係好難, 好彩我係敏魔...

敏魔=飛機魔

玩過星曲WEB

原帖由 斌哥 於 2008-4-11 09:02 AM 發表

敏魔=飛機魔

又未必既...

咁有心撐血同防都OK....

起碼果時勇章都有個300血同500血符用下....

又有50防環果D.....都未會飛既

依家更加唔洗講啦.....D裝可以整到好神,,,
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:28 PM , Processed in 0.040979 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存