2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 回憶總是如此美好=]~~更新到第13回~~
樓主: appleeman
go

[小說特區] 回憶總是如此美好=]~~更新到第13回~~   [複製鏈接]

支持

估唔到E個GAME俾左大家咁多回憶=]

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

夢歷出左冇奈我就玩

想當年.

回憶總是如此美好=]~第二回

話說我終於係E個GAME認識到第一個朋友,終於唔唒得我一個自己升LV(得一個人好悶嫁><),自從認識左彩虹姐姐(因為佢一直好照顧我,所以我叫下叫下就變左姐姐>///<),基本上只要我 一上線,姐姐就會帶我升LV,我仲記係25LV果時有個任係要打唔G咩牛牛,因為D牛牛次次出係一堆,仲要係主動打人,結果打左幾次就死幾次=O='',姐姐睇唔過眼,於是佢同我擋怪,我去清怪,結果我地花左小小時間終於打死左D牛牛(感動,因為有時D牛牛會打我,只要我俾牛牛打中,就趴左係地下XD),係姐姐照顧我的E段日子,我終於以龜速爬上28LV(因為本住唔花點的原則,同埋以我慢慢打怪的速度,爬上28LV係一件多感動的事TOT),有一日,姐姐同我講話我可以去做28LV的S卡任務(姐係睡卡的任務),我果時超開心,因為我終於可以變身,不過估唔到,E個係我惡夢的開始,如果大家有做過E個S卡任,就知道佢係打時空之前,淨係打任品都打到手軟,自從我接到個任,基本上我日日要做的野係打任品=O="",又唔G點解D任品打幾個鍾都係得個十幾個,不過彩虹姐姐好好人,知道我打得好辛苦,結果佢走左去接多次個任,每日陪住我打任品,係2個人組隊的情況下,D任品終於出得快左,結果花左我2星期的時間(沒辦法,我次次做果D打任品的任次次都要打好耐=O=""有次我為左舊木,我打左果個時空足足40次+W+可怕XD),我終於做到去最後的任-打時空任務,本來諗住同姐姐一齊,不過姐姐同我講個時空任要自己一個打(晴天霹靂O_O""),於是姐姐俾左一堆藥水我,我就入左去探險,姐姐係E段時間一直都係靈魂石入口果到等我,不過我真係好笨...打左N次都過唔到,結果,我終於頂唔住=O=叫左姐姐幫忙(方法係將個AC俾佢,不過大家E+唔好亂俾人,因為E+D人信唔過@@),姐姐好好人,怕我悶就俾左佢個AC俾我,叫我不如拎佢過AC打下怪,結果,我就係姐姐幫我清時空任的E段時間,我就去左玩火咒,E次係我第一次玩火咒,真係好強0.0,過左一段時間,姐姐幫我清好左LU~我地就換翻個AC(不過我為保安全,我係姐姐清好任係就轉左PW,不過姐姐見我無亂搞佢D野,有時都俾我玩下佢個AC =]),結果,我終於得到我第一張S卡-睡衣卡片,過左一段時間後,又爬上30LV,姐姐都46LV,佢開始去做光咒任,不過佢都無扔低我,係佢做任的E段時間,佢都帶住我周圍走,果時打百合的好地方係隕石區,因為果到D怪都係40LV以上,係姐姐做任的時間,我終於吸經吸到上36LV,可以去做火咒任,我估火咒任對E+的人一定好昜做,不過對於我E個笨手笨腳的人黎講,要清一個火咒任係一件mission impossible的事=[,於是又係令女姐姐出動的時候XD,我第2張S卡-火咒到手LA~果時,我開心到笑,因為我唔叻一個人打時空任,次次做時任都係姐姐幫手,係我得到火咒後,姐姐的光咒任都做好左,果時我地2個都唔夠job,於是一個星期的打豆豆時間就到了,E1個星期我地打豆都打到傻左,我仲打到果1星期發夢都見到豆....=O+好可怕,終於我地可以用到火咒同光咒=]

果時D人成日見到我地一齊做任,都叫我地姊妺花=]

待續~~
好多謝大家的支持=]我會努力嫁,請大家繼續支持我呀=]

哈!打睡衣都要打咁耐 強......人是你!!!
25lv時空係打礦工 有npc幫其實好易打 你玩咒就更加易啦!!
全力支持你呢其待第三回

哈哈~我好怕打任品嫁,因為我次次打好耐,次次D FD打到去時空任,我仲係到打任品XD~~多謝支持=]

~彩虹姐姐同兒兒的翻外篇~

當我仲係25LV,姐姐仲係三十幾LV果時
唔G大家有無打個一隻小BOSS~一隻雞(咕嘰??平時係北部徘徊)

彩虹:「兒兒,話說你都25LV,要唔要挑戰小BOSS-雞」
我:「雞?食得嫁?」
彩虹:「打得死佢就食得+W+乖兒兒,陪姐姐去>3<」
我:「好呀,我一定食到佢的+0+」

2個傻瓜準備挑戰小BOSS-雞

彩虹:「已經發現目標,等我變埋做火咒先=]」(變身完畢)「兒兒,等陣你狂放回流,你唔好停手呀,仲有呀,唔好打佢呀」
我:「哦,咁姐姐你要+油呀」
彩虹:「好,咁我地燒左佢黎食+W+,沖呀-烈焰球」

就係彩虹姐姐放火燒佢果時,我亦都無停過手咁係咁放回流,不過可能係我個回流廢得濟,姐姐俾BOSS扣的HP同我回的HP不成正比,結果,姐姐黃血了0.0"

我:「姐姐,你黃血LA~」
彩虹:「唔好停手呀兒兒=W=+」
我:「姐姐,你紅血LA~」
彩虹:「唔好停手呀+W+,差小小咋」

愛姐心切的一個笨蛋做的野-我:「姐姐,我來救你==+」<亂放技的人

彩虹:「唔好呀,OH NO!!!」(趴地了)
我:「姐姐~~~」(趴地了)
我:「SORRY呀姐姐TWT」
彩虹:「0.0算LA~復活LA~」

路人甲經過~~

路人甲:「第一次見到2個低LV傻瓜打BOSS唔用藥水^^」

我+彩虹:「係WO~藥水= =」<<2個笨蛋唔記得背包有1SET藥水= =

我:「姐姐......」
彩虹:「我地下次再燒佢黎食\O/」

到左第2次,2個笨蛋終於記得有藥水E回事0.0+

有時對於有回HP技的咒C來說,HP藥水E樣野,好容易遺忘了,因為我地本身就好似一枝HP水係到狂回人=O=

已有 1 人評分Good 收起 理由
神神神X3 + 1 姐姐~姐姐~唔好死姐姐~

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我右黎支持你
唔G大家有無打個一隻小BOSS~一隻雞 <我打過,隻雞廢到無人有
打隻雞姐 世界大戰咩= ="

um.......依家有好多發光電器

傑乂班點 發表於 12-4-30 06:42 PM
你都好勁^.^可以買錯碟都有既....
你同我都好相似07年個陣玩到70LV 之後走左去玩信長= =" E架右玩番^.^ ...

我以前小學買碟dan game系睇佢D公仔似唔似個個game就買- -''我記得以前我想買跑online~
但系我穩唔到跟住講到有個碟有D人系個山度跳落來就以為系= =''So買左

回覆 傑乂班點 的帖子

多謝支持,不過對於果時的我地,個BOSS的確好硬好難打,至於世界大戰XD,我地都打到好似世界大戰,當然對於E+的我,一日燒佢N次黎食都不成問題=]

傑乂班點  同意^.^e架我隻寵都打得死佢  發表於 12-5-1 11:36 PM

醉爱_宇 發表於 12-5-1 01:44 AM
我以前小學買碟dan game系睇佢D公仔似唔似個個game就買- -''我記得以前我想買跑online~
但系我穩唔到跟住 ...

你咁都得呀!!
小學個陣唔睇字睇公仔.........

傑乂班點 發表於 12-5-1 11:35 PM
你咁都得呀!!
小學個陣唔睇字睇公仔.........

小學雞系咁架啦

過去了..

唉......諗起以前
nos d人好好嫁 邊似得而家d人咁自私
以前d人好好人 高lv你唔叫佢會自動組你唔洗$帶你 邊似得而家叫人幫手做少少野都要$
新手區以前勁多人係新手場到打怪升 當時我好易搵到組 識左好多fd 邊似得好似而家咁冷清 個個去哂死地升
西部,隕石,曙光成個無人地帶咁
只可以講 夢歷變了

玲玲B  諗起以前同朋友打羊GE時光-__-  發表於 13-1-13 05:36 AM

我之前最高都係40幾昨.

之前d野又平又令 似咩e+=.=

都係以前玩夢ga感覺正d
1上夢.就係做下任;打下怪仔升下lv同人吹下水咁
d任5夠做就叫人幫
以家高lv啦.就無晒玩夢ga感覺了
1on夢;總是睇到死地s幾呀.帶升呀!!!!
與當年比較真是天壤之別了

唉~E+有左個死地,咩都唔同:LU~

以前邊有咁多戇鳩仔派間諜姐~~_
以前邊有咁多人貪利益入族架姐~_~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 11:48 PM , Processed in 0.044693 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存