2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 回憶總是如此美好=]~~更新到第13回~~
go

[小說特區] 回憶總是如此美好=]~~更新到第13回~~   [複製鏈接]

最近無野做又翻夢之hea~E次係小妹第一次寫文(此乃是小妹的回憶)~寫得唔好~唔好怪我>O<

「沒有日光 怎麼照亮
沒有月光 不稱晚上
總會引領方向
我會為你讓世界欣賞
愛與勇氣之光」

<夢之公測的果1年>

果時電視日日都播住E個廣告,當時我好鍾意E個廣告,因為廣告上面的公仔好令好可愛,於是我心動了,沖左去官網想將佢下載落黎,結果電腦太廢的問題,我下載左足足一晚通宵(太可怕LA~),結果一晚後,我下載左一個壓縮檔,我係明乎其實的一個電腦白痴,個時未接觸過壓縮檔E樣野~又唔知點樣將遊戲裝落黎,最後我送左佢去回收筒到XD

<夢之公測後的1年>

1年後,(沒有日光   怎麼照亮   沒有月光   不稱晚上   總會引領方向   我會為你讓世界   欣賞愛與勇氣之光),又係夢之的廣告, 1年後,我終於知道點樣處理壓縮檔(旁人:哈哈,1年後至知壓縮檔的處理方法,你真係白痴XD)
終於,我將夢之好成功咁裝左落黎,E次只係用左29MINS(算係快左好多=O=),更新好夢之,我創左1個無咩特別的名-「兒兒」,第一次玩online game,完全唔G點入手,好彩一開始點新手入門做得唔彩,唔係我一定唔識玩,就係咁我笨手笨腳咁升左上20LV,係時候要轉職,本來一開始想做劍士的我,就係我想轉職果時,見到一個着住裙仔的女仔係我面前行過,「哇,真係好令....」我心諗,結果我厚住面皮去問至G,佢係咒C,結果就因為裙仔好令,我就轉左做咒C(哇~悲劇人生開始XD),轉左做咒C的我第一時間去做的野係......打19LV的時空任務,之前打左好多次都死左,估唔到轉左職後,我終於清到個任,我果時超開心,結果過左一排,我又爬上22LV,唔怕死的我走左去比C特神殿到探險=p(我真係好勇XD),因為入去神殿前果段路有人清怪做任,結果好易就入左去,「哇哇!!做咩死左嫁....」入左去後就死左,因為果時係新手區唔會有怪主動打人,就係我完全唔G佢地主動打我的情況下,我點左用種子復活(果時我存左好多種子XD),結果,一起身又趴低左=O=""重複左E個動作好幾次後,終於大頻到出現左幾個字「你唔好復活住,等我清好怪至復活」,只見到身邊的怪發出慘叫聲就死左,於是我點左復活,E個時候一個紅色女人行左係我面前(其實係火咒=])「做咩你咁唔怕死呀,走左黎E到,E到唔啱你打怪,不如我送翻你出去....」唔G點解我突然有個諗法-不如叫佢帶下我升LV,結果我硬住頭皮去問「Can you help me up lv?」(<果時唔識打中文),估唔到佢話好,結果佢組左我,帶左去一個D怪唔會咁易打到我的地方,叫我坐低,佢就去左清怪,只見到條EXP條係咁升,結果我升到25LV,E個女仔就係我第一個朋友-彩虹姐姐。

待續
已有 27 人評分威望 Good 收起 理由
fat﹏敏 + 2 咩都變晒.
╭☆娃娃ㄨ + 3 精品文章
kk225022 + 3 精品文章
chichung000 + 2 公測時的時光我也只是個呆子
玲玲B + 3 你值得高分...你令我好多回憶..回憶真係好.
★Hey蚊;D` + 1 nost唔會再番番以為咁:)
KEibAbY + 3 目測樓主是個老玩家……(屁
。﹏國﹏。 + 2 感謝分享!
ken1226as + 2 我味比骨架??
花濺淚v3v + 2 首歌的確係HK網遊主題曲代表作.

總評分:  威望 + 30  Good + 56   查看全部評分

諗翻以前升lv真系慘~以前打2轉都要用非水 邊似得宜家~2粒鐘死地升到40幾

玩過星曲WEB

之前用劍打2轉 真係打左我好耐行黎行去= = 又要打3轉 打完3轉 當時好開心 因為劍刃好型 不個一睇原來要35job先用得 結果我打豆打左5日- -

玩過星曲WEB 忍影世界

我玩戈時,,因為d fd都無喇喇話玩n0s

又撞正有fd開族

所以系靠死地升

我死地由36直升86

玩到成身靚裝

傳85弓+9(令盾)
優85刀+8(絕版猛爆盾)
傳85甲+8(雙防高迴盾)

之後又換ac 換左隻91弓

古90弓+7(sl盾)
神90刀+7(20攻防+爆盾)
神90甲+8(雙防猛盾)

之後又換左90戰

古90劍+7(爆傷b攻3冰pvp盾)
傳72弩+4(sl盾)
神90甲+7(雙防防冰防休pvp盾)

跟住就放曬d野 剩番隻87咒-,-

完全冇體驗過新手難升lv戈種痛苦

EterNitY=)  Hi 93archer  發表於 12-5-11 10:23 PM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

快D出第二啦

用迅雷dow夢之快好多呢^.^
07年個時我都有玩,我第一次係玩弓....
個陣我右係好中意去探險,不過係用暗弓^.^
諗返打2轉個陣,因為唔識爆雞串,so係咁爆水= ="真係好膠呢= ="

我初初玩系一班fd系儲光平原度打怪升lv-,-   超正的說

§﹏某x雪  仆街.番Style啊.  發表於 12-4-30 09:53 AM

當年開始玩夢仲糸一隻小學雞
同學話好玩米陪佢地玩下
無幾日感覺好好玩
二十幾Lv個時日日打西部礦山
一日升一倆Lv
入p場同同學玩
成日比D五十幾Lv既人打(sad)
玩啊玩
從小學升到中學E加73Lv啦^_^
(67Lv先開始打死地)

以前玩nos果陣
連2x lv既時石都唔夠打
所以經常約埋一班fd一齊組隊打時石
之後升到咁上下就拎非水去解2轉
跟住又繼續做任升lv
升到咁上下拎張2轉去解3轉
之後又去隕石度引埋一堆怪再清
果陣不之幾好玩 雖然果陣升lv同升job真係一件好難既事
但係經常會有一班老死一齊hehe哈哈咁打怪

之前我打3轉應該打左有1~2星期先搞掂~
打完之後又要打左個幾星期豆先用到~
以前見到人地用4轉已經好羡慕
邊似依家~+9翼周街都穩到

醉爱_宇 發表於 12-4-30 12:38 AM
之前我打3轉應該打左有1~2星期先搞掂~
打完之後又要打左個幾星期豆先用到~
以前見到人地用4轉已經好羡慕:fa ...

個陣我打3轉右係打成左幾個星期先打完^.^
當初掛住玩張水弓,結果打完3轉中係得22j

傑乂班點 發表於 12-4-30 12:47 AM
個陣我打3轉右係打成左幾個星期先打完^.^
當初掛住玩張水弓,結果打完3轉中係得22j ...

以前好多人都系有2轉就升2轉= =''冇乜人會升1轉So好多人到3轉時都要打豆

醉爱_宇 發表於 12-4-30 12:49 AM
以前好多人都系有2轉就升2轉= =''冇乜人會升1轉So好多人到3轉時都要打豆

講起打豆....
諗番07年個陣因為物價低
so應該有好多人同我一樣傻到走去開女神打豆^.^
膠到無得再膠^.^

乂寶乂  我哥時又女神又寵經咁爆升到1job咁開心到跳舞  發表於 12-8-18 09:10 PM
brianyy  一樣-.-仲要連開2個以為會多d經  發表於 12-8-1 05:21 PM
★κinG`s小冰  曾經做過-____-仲kai到通宵打豆開女神升job  發表於 12-7-12 12:01 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
★熊貓;D + 1 我都做過=.=

總評分:  Good + 1   查看全部評分

傑乂班點 發表於 12-4-30 12:53 AM
講起打豆....
諗番07年個陣因為物價低
so應該有好多人同我一樣傻到走去開女神打豆^.^

=。=我都試過~

笑傲無雙

呢到個個都係老手嗎..?
我為新手一名= =""

醉爱_宇 發表於 12-4-30 12:57 AM
=。=我都試過~

哈!呢個post好始變左我地2個係到吹水
夢之e隻gama真係比左好多回憶我^.^
但係可能係自己黑仔 個個識既fd唔係放左ac就放棄唔玩....

以下內容和主題無關
本人將會係5月4日破天方係夢之到求婚^.^

傑乂班點 發表於 12-4-30 01:06 AM
哈!呢個post好始變左我地2個係到吹水
夢之e隻gama真係比左好多回憶我^.^
但係可能係自己黑仔 個個識既fd ...

先恭喜下你先啦

以前我玩夢之都系我以前小學時買錯碟dan game先識呢個game- -'')唔知算唔算緣分~

開頭我就都覺得有小小悶~但系開始到到30幾lv個時就識得好多fd

日日同佢地吹水就唔悶~~不過我D fd好多都系因為覺得夢之悶之後就轉game~

以前我都試過停玩左幾年不過呢幾個月唔知點解有仲感覺好想玩翻nos~之後依家又識左好多fd

醉爱_宇 發表於 12-4-30 05:56 PM
先恭喜下你先啦

以前我玩夢之都系我以前小學時買錯碟dan game先識呢個game- -'')唔知算唔算緣 ...

你都好勁^.^可以買錯碟都有既....
你同我都好相似07年個陣玩到70LV 之後走左去玩信長= =" E架右玩番^.^

o9年先開始挽n0s

笑傲無雙

沒有日光 怎麼照亮 tell me ok?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 03:28 AM , Processed in 0.043499 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存