2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 有無人支持GC跟番韓國方面既S卡技能變動?(12/1小雲姐姐 ...
go

[閒聊討論] 有無人支持GC跟番韓國方面既S卡技能變動?(12/1小雲姐姐終於回應,不過唔知"做唔做到野") [複製鏈接]

小暈提出既原本就應該要改番做正常既技能包括有
海戰既悟道-守,疊到加血buff既提升血上限既效果會消失
(以下兩個情況最常見是在玩家與玩家"PVP"時出現,可能係玩家與玩家之間既技能影響之下先有)
例如:技能施放既準備動作被人打斷(使用技能時中了暈眩效果)或雙方同時使用技能等等等
技能「旋龍破陣」在使用技能時會出現"使用不能"及"令角色走動時出現異常",
需要"令角色完全停止後再重新施放",其影響時間接近3秒~8秒,"若在技能施放期間"
中了名為"休克"等等判定為"無法攻擊"既狀態效果"會出現該效果內不並存在的禁止移動"
以及技能「天道正法」在"絕對可以命中既範圍"內"即使命中後仍無出現miss/傷害"
就以上兩點,希望有好心人可以提供影片或提供拍影片既教授網站/方法

其次係海弓係在連續技-第二次既「螺旋連擊彈」之後觸發出既效果-「預備伏擊-2」 再使用技能「伏擊」
後既「伏擊姿態-2」既「攻擊距離+4」與自身技能「猛禽之目」內的「攻擊距離+4」效果重疊
消失後將自身效果「猛禽之目」效果內既「攻擊距離+4」會一拼消失埋,「效果不會消失」
但係「攻擊距離」會"明顯減少"
(好似仲話咩公主效會del左招buff,唔知係咪/改左未)←希望玩家提供
另外既係「自設範圍技*1」既"靈敏度*2"嚴重不足,希望改善
以上既雖然都係廢話,不過呢D根本屬於遊戲內部既BUG,希望可以向韓服個邊反映下
*1:海戰的「旋龍破陣」以及海弓的「猛禽感應」等等在使用技能時會出現
一個藍色圓陣再按一下才可以使用技能則需要自設範圍技
*2:使用技能時既靈敏度屬於"你按下技能後"該系統作出反應(令技能出現)的速度
本人可能表達得唔係咁好,如果有玩家提供影片以示證據的話,本人只能以good作回報,THZ
小暈仲有D咩提問/唔理解既地方可以在短消息內提出或在本文中回應

仲有"題外話",八轉你cut夠人未屌你老母,之前人多加位,加完一見人少就即刻cut番
你咁搞法姐係 係咪都要逼人出去唔撚肯比哂全部人入去開開心心拎箱抽卡
仲有,八轉團你鳩cut人數之後 隻王你改左D乜?剩係得效?血?個傷害同攻擊力都係癲癲地
我9X戰一百血全防卡120%暗抗5M6血,連兩三分鐘都頂唔到,下下1M幾~2M
你同我講呢D叫做正常?玩鳩我?雖然我係90英雄甲,但都洗唔洗咁
講真,加陣八轉團唔係唔夠打,而係要成堆8X~9X去做死士先可以殺到隻王
成班根本係排住隊沖去打王之後被秒殺/幾下死左又番去起點再跑多次
雖然我唔知死咁多次會唔會影響到粒箱中乜,但好肯定90lv打八轉可以死十幾次肯定唔正常
你搞咁柒多野,呢頭比啖糖人食 轉個頭將人地成個人塞落屎坑度玩鳩人
開開心心打團唔得?放多D人入去唔得?根本唔係無能為力,而係唔肯去做

如果咁多位仲發現到有D咩"問題"既可以發表下,當然分享個人對S卡既睇法都係無任歡迎

1/12更新:小暈係短消息個度向本人提出疑問,貌似會改良既樣子?

另外本人用詞都要修正一下,"唔止係"用技期間
"使用技能之前"同埋"期間"被加上類似效果的話會一律出現同樣情況

海戰既另一個bug

為方便"明明係GM卻完全不了解玩家用語既小暈姐姐"可以更容易理解此文
本人會針對個別字眼慢慢修正番,可能內容會變得"更詳盡"
希望小暈可以更容易回報番比所謂既開發商
另外本人都有一個地方好奇,明明大家都係玩緊同一隻nos,乜剩係得HK服有問題?
韓服個邊完全無問題同埋無人回報有關系統既BUG?
單選投票, 共有 78 人參與投票
1.28% (1)
6.41% (5)
92.31% (72)
你所在的用戶組沒有投票權限
已有 1 人評分Good 收起 理由
aailkypsc753 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

一陣人地回復你
你愈屌鳩我
我就愈遲整

gc都唔做野架啦

gc會做野???

意見接受 行動照舊

意見接受 態度照舊

意見接受 理你老豆

十週年勳章(賀詞)

以前肥童會追數,依家已經冇人理
http://www.2000fun.com/thread-4748149-1-1.html
我睇番佢個post隨便整理一下
舊問題:
充電器增速時間3秒太少, 有沒有微調可能? (沒回應)
暗影吉隆崎印章? (沒回應)
壇友: 心願與你 於09年12月8日提問:
http://www.2000fun.com/thread-3868329-4-1.html
"暗影吉隆崎遠征" 呢個伏筆幾時完成埋佢? (沒回應)
螢光珠, 神秘花盆, 茁壯的苗種 等等幾時先有用? (沒回應)
貴成四倍嘅 "長弓專用箭矢" 只係用嚟陰人買錯? (沒回應)
"傳說的木材, 金屬棒, 皮革" 永遠都只係傳說? (傳木可合經水,其他沒回應)
一轉 80job 嗰一刻叫我哋期待嘅二轉係咪要期待到 2015 年? (如今已是 2015年了, 沒回應)
迷你屋個題目淨係得 "Land 春天主題", 又冇得揀, 整黎托? (沒回應)
即時通底部嘅 "拒絕朋友邀請" 即係拒絕啲乜? (沒回應)
9lv 同 10lv 賽隆已經有咗 N 世紀, 出到四章五章都用唔着? (沒回應)
另外積分商店問題 (沒回應)
http://www.2000fun.com/thread-4539158-1-1.html

2014年:
http://www.2000fun.com/thread-5474567-1-1.html
雪地方面, 有無得改版? 或者有新版圖?(出左8轉算係?!)

黎緊有無新主線? (答左"點解會無")

未來會唔會破頂 出 100lv up or 2轉? (沒回應)

有無2014年 既進度時間表? (沒回應)

家族再改版 有無聲氣? (沒回應)

卡片平衡調整(已回覆,表示暫時係唔會調整)
http://www.2000fun.com/thread-5526189-1-1.html

吸攻bug
用可以吸攻既卡(3轉弓/劍)
吸完攻解除變身之後仲係會有攻 (沒回應)

新增:
烈焰之刃效果bug(沒回應)
http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1497163.html

小雲回應一下啦
http://www.2000fun.com/forum-red ... romuid-1497163.html
係你話呢隻game係為左帶比人歡樂 想人玩得開心
唔好走數呀
已有 3 人評分Good 收起 理由
寒霜 + 3 越來越多問題.小暈今次死得
sck123 + 3 感謝分享!
心願與你 + 3 咁都畀你搵得返個 post

總評分:  Good + 9   查看全部評分

3轉劍弓吸攻BUG
吸完攻解除變身後招攻仲係到
快手整番好啦 依招bug非常之有問題

學下先
意見接受 理你老豆

8轉話就話加左人數
其實未夠50人就入唔到

回覆 sck123 的帖子

唔知你有無玩過1d webgame
好多webgame都有設「世界boss」(特別係回合制webgame)
之後再係指定時間開 放人入去用命填
每一個戰鬥回合就傷害左隻王1部分既血 之後自己死亡
等數秒至數十秒不等 再沖去送頭
並設有排序 計算輸出 以輸出作記錄 再依次序派獎

依家個8轉就好似以上所講既'送頭'玩法 老實講我自己就覺得呢個玩法可以接受既
但係最後個箱就好撚0n9唔屌唔得.
= =跟下人地風計輸出計乜計物 就算計死次數都好呀
起碼記錄到d人有無出過力
依家個8轉 d人開幾隻ac入去掛機唔打
又有機率抽到正野 遊戲商方面真係無諗過咁樣好0n9架咩
完全符合唔到呢個社會作為公平既原則.

總結 遊戲方式可以接受 結果卻是不能承受.

算吧啦,小雲佢hea做,佢真係理得你阿,等多d人發現衣個問題,同佢講,佢咪死死地地hea住去改囉,包括埋GC佢地班人做野既效率

ˇ為妳喝采` 發表於 15-1-11 01:37 AM

唔知你有無玩過1d webgame

其實你咁樣講都係唔公平,講真,弓戰咒三職定位
弓咒輸出一定排先,光屬最強輸出光弓無誤
戰注定做坦,咒注定做補,就算你轉強勢既攻擊向S卡
都係唔夠光弓既輸出恐怖(打暗屬怪黎講)
計輸出=光弓完爆,計死既次數=無限強水

愛仔。﹏。 發表於 15-1-10 11:06 PM
3轉劍弓吸攻BUG
吸完攻解除變身後招攻仲係到
快手整番好啦 依招bug非常之有問題

各種低端7k扮大力

老雲你好hea

blackdeath 發表於 15-1-10 10:42 PM
以前肥童會追數,依家已經冇人理
http://www.2000fun.com/thread-4748149-1-1.html
我睇番佢個post隨便整理 ...

http://www.2000fun.com/forum.php ... horid=0#pid88398977
唔知呢度有無撞到

我諗GC 已經差唔多要放手呢一隻game囉~

由以前9596 成一個五位數字既價
去到e+ 2500一件
人流由以前海ser 1快爆了 天s 1爆滿
去到E+ 差不多個個都正常=.= 人流已經小到嘔泡
以前雪地朝7晚3 呢加24小時都唔會有人

如果去吸吶玩家=.=其實係咪應該更進一步加快速增ACT 加入更大元素
要有人玩 先留住舊人再吸新人  呢個先係正當做法.. 而唔係一味出埋晒啲買點抽虛寶呢D增潤項目

寒霜  舊人都走左9成  發表於 15-1-14 10:06 PM

babylucky 發表於 15-1-11 02:29 PM

我諗GC 已經差唔多要放手呢一隻game囉~

嚴格黎講95~96裝價格回落可以接受既
畢竟越黎越多人變強,之後可以打更加多既料
95~96裝呢D畢竟係合出黎,要量產係時間問題
倒不如量產到於價格回落既原因係因為反而多人打
人流反而黎黎去去最主要既都係個班人
只不過係時間問題,好難會齊人上線
或者D人係假期先會on得耐
雖然人流減少呢個係事實,但係點都死剩班老屎忽

GC邊忽係吸納玩家個度有做野,根本係靠玩家自力更新
有人會因為見到新卡,新野吸引想玩/重玩
或者比人撩架打/想搵人隻揪/見到大p咁爽想參一腳
呢D全部都係玩家既行為黎,根本唔關GC事
試問下,GC賣左幾多個廣告?D廣告又有乜成效?
D廣告根本連隻game既重點都無帶出來,更加無吸引成份
隻game既遊戲特色=21張職業S卡,S卡強化系統同埋插石,同埋有完全無限制既pvp場
可以充份見識到每張S卡既特色,而且仲有15人既多種遠征團
或者加入家族去參加家族遠征團(雪地王)仲可以係雪地到可以分兩大陣營既多人對抗
享受到同時多人對戰既快感,又有新系統(乜乜3V3OR八轉全服人圍攻一隻王)
配塔埋新野一齊出,拍埋玩家打大p/打團個陣D片,雖然加陣都有唔少呢類game
但點睇都好過佢D賣萌唔賣重點既RB廣告
(我記得好似好少game係有類似S卡既系統?)

sck123 發表於 15-1-11 05:06 PM
嚴格黎講95~96裝價格回落可以接受既
畢竟越黎越多人變強,之後可以打更加多既料
95~96裝呢D畢竟係合出黎, ...

老屎忽 已經開始走啦
例如12D 細細
基本上成隻Game 都無晒吸引力
小雲再不做做事 = 連6j啊 情迷啊 咩nat啊 都退埋 到時正式宣告死亡

意見接受 態度照舊
完~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:09 PM , Processed in 0.065122 second(s), 17 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存