2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 真係好撚諷刺 感受長文慎入.
go

[歷險心得] 真係好撚諷刺 感受長文慎入.   [複製鏈接]

當年 身在曹營 年少無知
拎住隻85弓以為自己好有戰力 打生打死
對住海獅 一野轟落去 對住月夜 一野轟落去
即使落安即跪 遭受集火 亦樂此不彼。

內訌起初
一面係朋友同學 一面係新入族極為囂張既族人
我選擇左沉默 因為這是必要的沉默
即使一直認為 雙方都沒有錯誤 只是一時之氣
....一方傻氣 一方小氣....
雙方就此爆發大戰 並各自組織團隊 以作對抗
老老豆豆 拉大隊打 恰戇唔再講 正係塊臉皮都唔好睇啦
又係三六九加唔知為乜

大戰爆發後
又有d我睇唔透既野出左黎 其實我到依家都未明
點解你大隊入p場果時佢地無人係到
得你一個入p場果時 佢地聯群結黨
咁就=有25?
傳說中捉25呢個遊戲 真係好好玩咩?
老實講 我真係好憎二五呢個詞語
點解玩隻game都要玩到咁撚攻心計???????????
入番正題 果時佢幾隻分身仲係族不在話下
開隻人仔/寵去望你加技呢d基本技巧 你地教出黎架喎
點解咁樣就要質疑自己族人 咁樣真係好咩? 離心離德

果下我真係好炆 好唔明白 我幼稚到拎住隻85lv既人
係到發癲 見人就插 發晒狂咁問點解
最後死死氣灰心退出左夢歷呢個大世界
依家回想起 都覺得自己真係好幼稚.

時已至此
我成功擺脫過去 重投夢歷大社會
風水輪流轉 今次我終於加入到皇朝
以漢民身份出一分力

點解又係撞番呢d相同既事
歷史真係只會不停重複?
定真係人類總是犯著同樣的錯誤???
套用一句 我睇到好撚頭痛...
乜捉25呢個遊戲真係咁好玩咩
雖然我都覺得「出價呢到」成件事係好撚靈異
但果段時間我成程同族人做緊日任 事後先知道發生咩事
我真係睇到好撚頭痛 到底做乜春姐

真係好撚諷刺
呢邊又二五 果邊又二五 加埋成五十架啦喎

我曾經以為你地唔會咁幼稚
我曾經以為你地唔會咁膚淺
我曾經以為你地係會講道理

點解你地又係咁呀 乜咁樣真係好咩
打生打死都唔知為乜 最終又係落得這收場
痛快了吧? 心涼了吧?
我再沒勇氣去講舊時
我無氣力再去質問你地一句點解
我相信我亦都得不到任何合理解釋
霧中花 看不清 莫奈何
哀莫大過於心死

我個rc帳號  34級 我從認識rc開始 就一直無變換過帳號
我理直氣壯 我唔怕你查.
個櫻族rc群 係由你族既冬/呢家呢隻奶茶[不確定是否]開
入面既人一眼睇晒 好多年前我地拎黎唱歌用.
我無退群只係因為我習慣將D野扣起記念
即使你當我仇人 亦曾是一場夢 曾是一場戲 現在只剩下我一人的獨角戲.

大家族人都要咁攻心計 我係咪要填寫埋利益申報表 寫好晒過往記錄說明書?
我都唔知呢個RC GP我有幾耐無入過
入面既人 有起碼一半都退左夢/退左族
更加唔洗講呢隻美人 我連佢係邊個都唔知
我問左好耐都無人話我知佢係邊個
係入族之前 根本就對呢隻人無認識
入族之後 都只聞戰爭而不聞時事
我真係睇唔透

真係好撚諷刺
我今朝早仲同勇哥講緊收多隻咒學美人雙開圍人
今日夜晚番到黎屋企已經俾人一腳踢左去大西洋

賣個廣告 因為今日傾好左收呢隻人 依家又唔收
有少少歉意 宣傳一下呢隻人 睇下有無人岩心水 2600認真抵玩
(如果有違版規請版主依例處罰 但盡量唔好刪我貼啦 得閒都上黎望貼感嘆下)

真係好撚諷刺.
打生打死 永遠都係咁.
我真係無晒氣力去報復 無晒意志去再作對抗
我都唔知點解今次我無話好嬲 係有d炆 同有d感嘆.
可能個人成熟左 唔再係咁幼稚咁純情 .
多謝你地陪伴左我走過既日子 多謝晒

得償所願啦 你地剷除左你地心目中既二五仔啦
高興了吧? 開心了吧?

對面的
你們打少了一隻只會偷襲 整天在跑來跑去的蒼蠅了
快樂了嗎? 愉快了嗎?

我卻快要被你嚇怕 不是嗎?

雖然我平日得罪人多 稱呼人少 但都落到呢個地步
歡送我一路好走好嗎 不要再我傷口上狂妄的灑鹽好嗎
謝謝你們 謝謝各位玩家一起走過的日子
已有 10 人評分Good 收起 理由
糖果兔兔 + 3 唔認識你 但事件發生真係遺憾 安心 遊戲而.
EVA1314 + 3 涉及廣告/宣傳內容
乂霆 + 3 i know that feel
cc40589987 + 2 你說的內容我非常同意
G.NA + 3 ByeBye朋友:(
Ah` + 2 +LONG T_T.
HeyHeiJar + 1 重覆發帖
、Syee。 + 3 本人是美人@_@. 我睇曬你成段post拉. 你睇.
siuwka0a + 2 你說的內容我非常同意
小笙 + 3 正比係俾跑ONLINE

總評分:  Good + 25   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

打夢之 勿認真
所有事物 皆是塵

小笙  佩服!  發表於 15-3-8 11:25 PM
michael9  精品文章。般若心經有謂:「遠離顛倒夢想,究竟涅槃。」此語亦適用於玩夢之。  發表於 15-3-8 09:22 PM

每個人都有屬於自己既家族
呢一刻你吾再玩GAME  但你一定你重DOWN
因為我就係好例子.. down完又del del完又down
已有 1 人評分Good 收起 理由
ˇ為妳喝采` + 1 希望啦

總評分:  Good + 1   查看全部評分

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

ˇ為妳喝采` 發表於 15-3-8 12:16 AM
當年 身在曹營 年少無知
拎住隻85弓以為自己好有戰力 打生打死
對住海獅 一野轟落去 對住月夜 一野轟落去

你wtsapp wallpaper乜水

年少無知 個個白痴
樹大有枯枝 人多有白痴
夢之點解咁攻心計?
咪又係一班懶醒既人渣玩呢樣玩個樣
又賣家族又賣隊友到最後點知係25
無加害者=無受害者
無比人陰過=就唔會咁多疑

利申:我都有白痴過既時候呢樣我認
ˇ為妳喝采` + 1 精采

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回覆 kenyeung525 的帖子

我女朋友黎 勿丁
∮﹏孽緣×〞 + 2 上來探我0k?

總評分:  Good + 2   查看全部評分

認真 獨腳你唔差 做朋友幾好
族呢啲 唯有睇開 或者得閒咪down番開隻人仔傾下計囉搵朋友.

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆 B02.★ 的帖子

謝謝 謝謝
丶孤身不需友情 世界終於覺醒 今日誰哄我都心領❀
∮﹏孽緣×〞 + 3 原創內容

總評分:  Good + 3   查看全部評分

ˇ為妳喝采` 發表於 15-3-8 02:11 AM
回覆 B02.★ 的帖子

謝謝 謝謝

改我句歌詞
咪得閒上黎搵番d朋友吹水囉
吉個d都有時會上既 別想太灰

有時重情既人真係會傷得好慘

BUT TAKE CARE
ˇ為妳喝采` + 2 謝謝 謝謝你能懂.

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

打機姐 洗唔洗咁

打機呢家野...
認真便輸了
所有野都是虛擬

ˇ為妳喝采`  套用一句 最好係啦 放左咁多感情 話唔認真就呃你既  發表於 15-3-8 07:50 AM

有時真係5可以太認真對待一D事了~(夢之)

王者是孤獨的

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

ˇ為妳喝采` 發表於 15-3-8 01:19 AM
回覆 kenyeung525 的帖子

我女朋友黎 勿丁

冇圖冇真相
btw點解你仲keep住我推介比你既月夜響盪曲

樓主見字 請down反落黎(隻game) 我係美人= = 你快d down 上線搵我. 傾下計先!!!!!!!!!!! 重down 夢吧

我一早睇到呢樣野
成隻Game由中期己經變左質
好地地玩隻Game好似要打埋人老豆咁
成班岸鳩族人只係顧你大P戰力
連自己邊個都唔想知
所以隻Game搞成咁係所謂大族大佬搞出黎
ˇ為妳喝采` + 2 雖然係有D偏激 但無疑 你是正確的.

不過咁
都係好開始黎
將D時間放起現實生活到(刷鞋 努力升職/學

夢歷呢家野.越大就睇得越輕嫁啦.慢慢就化...
以前大P.針人打.WHATEVER.依家都只會覺得系好幼稚既一件事
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:06 AM , Processed in 0.036442 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存