2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍狐傳奇 列出劍狐所有不知所謂野
樓主: 路邊一棵樹
go

[討論] 列出劍狐所有不知所謂野 [複製鏈接]

原帖由 六月° 於 10-6-18 09:23 AM 發表
=,=拎40戰為例"
我 6900攻雲韶
心法全10Lv 都唔一定打得羸 1隻普通紫裝水月
以經爆擊一下2800 佢都可以回到血,,
一係就暈到 唔係水月都頂一排

40 係水月天下- - ...應該話係70以下都係.

原帖由 timyun 於 10-6-18 04:32 AM 發表
某狼我係玩修羅既,其他門我就唔多清楚,我就唔多講啦
拎我同一個水月fd既對戰紀錄黎講
30lv:速度戰,我敗
40lv:持久戰,和局
50lv:持久戰,我敗

30lv果時我係用重裝,所以如果我係用輕裝既話我唔會輸
40 ...

其實...我想講....招封技...如果你佢自己本生開左三疊係唔會封左- -仲有...近戰打唔到移動緊架目標會要跑到佢前頭再出技先得- -...

所以可以話係相生相剋,只要抓到對方既弱點,然後用對果個弱點專用既兵器,自然能夠事半功倍,例如用不動明王擋五毒七玄殺、用虎嘯波、弒妖封殺水月三重緩癒、盡量拖長戰鬥時間唔好比佢埋身等天劍冇哂血、用蠱咒鎖封殺上清連定、用上清連定唔好比神武埋身等等

其實你所講架野...唔係冇道理...不過我覺得紙上談兵..因為..水月本身就可以做左其他職架 功能...都實講...玄..一打一上清都未必夠打..命中130 都定到人身了.....仲有..水月三重緩癒 佢加緊邊個你都未必知..亂戰個陣甘你又點封殺佢...- -乞招技又唔可以連開...我個陣都覺得封技好有用..但後來發覺...只要水月拉後..狂跑...個5 ~7秒內根本斬唔死佢...最多斬2~3刀..佢仲要可以食血- -...一樣係唔會死..

原帖由 donno2000 於 10-6-18 10:20 AM 發表
我本身都係玩玄宿 但係對pvp已經失曬信心 衝閃只係個人興趣
但我唔明做咩gm要出咁多紫裝咯
個個人目標都係果套60紫裝
搞到d6x藍裝無人要 去拍賣度睇d裝越黎越少 d裝越黎越平 20金 10金一件
根本賺唔到錢
d紫裝人 ...

所以劍狐真係存在左好多問題....

路邊一棵樹 上劍狐p一場a_a(友誼波)

玩過星曲WEB

回復 61# 路邊一棵樹 的帖子

其實法職有瞬發技以經失平衡
高輸出,高命中,出技快
只要有mp就係一隻超強物攻職
但物攻只有出技快
輸出,命中根本追唔上

我只係回應你point1-point3的不滿,回應你之前,我想問你的嚴重不滿的地方,係針對副本定係戰場?抑或你所用的金錢同所獲得的成就感不成正比?

1.職業差

在副本,或打到5人副/10人副,好似昔日既風雲,武林果陣,或者真黑,未開70之前,你可曾見過水月不是當補師而是當坦手呢?在副本中,
水月還得當一個補師,萬一有什麼閃失,壓力也不是一個打手能明白吧?

打洪荒,打手掛機,水月還得乖乖在電腦前注意打手的血量,至於水月坦洪荒,請問60後的洪荒,水月能坦得住?吸得住?一個團隊之中有水月,你會叫他坦嗎?

每個職業都有佢應該的定位,單挑的層面或許有優劣不均的情況,但戰場上,幫會戰上,講的是團體合作,要求的是走位。在下不是針對你,
只是戰場好多近戰以為自己一身紫裝,一閃3,就能以一敵百,單人走進敵陣,橫掃千軍,從來沒想過合作,起初閃躲的確威,的確好駛,
若後期沒有命中的制衡,相信現在不是水月online,而是閃躲online。

2.新職問題

首先,我理解出新職業只是令到遊戲更多完化,亦係吸引新玩家的賣點,至於出新職業為何會再賺多玩一次錢,原因在於什麼地方?官方逼你玩嗎?
新職業推出的時候便60級?從來不用練??

看看目前封頂或者高級的新職業玩家,很多都在未改版之前已預先練一隻小卒,當中的耐心,當中的能耐,在下亦佩帶不已,再者,
在他們還未強橫之時,新職亦已忍辱負重多時,現在,只是他們的出頭天而已。

另外,你例子……我亦感到莫名其妙。不如我舉另外一個比你。

蘋果出電話,經歷1,2,3代,到而家4代,每代的效能勁過一代,價錢亦一代貴過一代,那麼,1,2,3代的用家會否大呼「多7餘」?大呼「崑水」?

3.命中與閃躲

「制衡」
為何在下只提及戰場的情況??當你用閃裝刷副本爽YY賺錢的時候,為何從不提及?亦為何不提及在閃躲初露鋒芒的時候,在戰場無人之境的情況?
而你的著眼點竟然在被制衡之後?

當初你的知道閃的價值,不惜3k狂收閃3,而相信當時你亦都爽YY啦,到而家,閃3卷比真魔七搞到量產,加上閃的效益已廣泛傳播,
人人一套閃裝,當閃裝係戰場橫行之時,是否應該要制衡??抑或你希望自己可以橫行到尾??
若閃裝的強到而家都未被命中所制衡,相信開POST的不是你了。加上而家閃裝十分便宜,
已經沒有當初的天價,要準備一套閃裝在副本橫行,亦非天大的難事了。

Point4-5

我無咩意見,我就1個福袋抽中7階狐。至於官方的活動,你所言亦是,我也同意的。希望官方亦多多改善。

總結

我希望你的著眼點唔好咁極端,講到自己一文不值,你有你的優點,你套裝有你的用處,著眼點唔好放係別人的好處,而應該著眼點改善自己缺點,點先可以發揮最大的能力。

安魂-無悔

當初打副本,打真黑,打風雲,打洪荒,就不停招水月,而家打齊裝,就嫌水月勁。

可笑可笑,當戰場同水月一隊,當自身有緩痊,就成支箭衝左上去斬幾件。

而家就嫌我地勁得濟?? my god

原帖由 HK-Knight 於 10-6-18 11:24 AM 發表
我只係回應你point1-point3的不滿,回應你之前,我想問你的嚴重不滿的地方,係針對副本定係戰場?抑或你所用的金錢同所獲得的成就感不成正比?

1.職業差

在副本,或打到5人副/10人副,好似昔日既風雲,武林果陣 ...

一睇就知係高手

原帖由 路邊一棵樹 於 10-6-17 09:42 AM 發表

小學雞..唔該對事唔好對人.~~做野成熟D 醒小小.

你講到咁能不滿咪唔好玩囉

一直對緊事  對人果個好似係你囉

當日封頂只係 60 lv個陣 我同你一齊打56重任
個陣我都重係一個小小閃玄,
我記得同你p左場 , 我問你點解玩體/力
你話玩閃無用既.....到最來唔知點解你又玩埋閃...

by 若離

原帖由 笨小宇 於 10-6-18 10:46 AM 發表
路邊一棵樹 上劍狐p一場a_a(友誼波)

冇玩好耐LU - -.....得閒上番去睇睇ONLY.

原帖由 六月° 於 10-6-18 11:24 AM 發表
其實法職有瞬發技以經失平衡
高輸出,高命中,出技快
只要有mp就係一隻超強物攻職
但物攻只有出技快
輸出,命中根本追唔上

所以其他職先會甘難打...佢招長蛇用左= 同加法攻速...真係= =......

笑傲無雙

或者咁講ar, 遠攻一定唔夠水月來架la,
近戰對水月就五五ball,
即係同裝備級數來計,
點解?
因為近戰職業唔可能穿長袍同水月打,
水月唔可能穿重裝同近戰打,
你下次同水月打, 試下穿長袍= =
可能天劍氣宗可以砌低水月, 可能都係e個原因,
因為天劍氣宗係穿長袍既,法防特高.
同埋又有暈技,
咪贏lo= =
可能係咁掛.

原帖由 牙甘◆﹏麟 於 10-6-17 04:12 PM 發表
我玩玄...p同lv水月冇次贏,次燃次5毒7玄爆到佢就死就回大部分,跟手冰足推埋,
被扣血而死,玄個2招氣勁,1係+攻唔加血,1係加血-20%攻,但c殺回到300-360...
都一樣照死,見過1個58玄全紫萬2攻p1個52水月普藍裝,打幾次都 ...

你全紫打藍裝水月...個水月幾多命中?你幾多閃?
水月本身命中好低....唔入命3冇戰場裝唔用大師武基本命中得95

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

世事都給你看透了

此外

你篇文真係好難睇 好多錯字 有啲仲唔明你想表達啲咩 建議下次檢查下先發文 (純粹表達個人意見)

有d人成日都講d風涼話,唔係佢做比人屈死個個就梗係覺得水月職冇唔公平,
又話一係你自己開番隻水月屈人囉,咁個個都開水月,仲唔係水月online?
咁一開始就唔好整咁多個職,就水月一個,鬥玩勁算囉!

喂..丫生.. 回我下個篇個個啦..@_@點解唔回既?_?

原帖由 0o火神o0 於 10-6-18 04:34 AM 發表
傻小子 ""灌水:不能連續開新主題或連續回覆超過三個,即是第四個開始將會視為灌水,請善用編輯功能""
回咁多呃分丫??? 我就連續左 3個姐 味到第4個 你就連續回左8個 你服唔服?_?

1. 禁止灌水/推新舊主題/無意 ...

↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑
呢篇丫

原帖由 HK-Knight 於 10-6-18 11:24 AM 發表

1.職業差

在副本,或打到5人副/10人副,好似昔日既風雲,武林果陣 ...

乜你咁屎咩?...水月坦70洪未見過?
裝1隻50%仇介都吸到實一實啦,...定係你廢呀?垃圾

原帖由 〝◆_小×κ║ 於 10-6-18 12:12 PM 發表

你講到咁能不滿咪唔好玩囉

一直對緊事  對人果個好似係你囉

屌..本末倒置...
你好不知所謂呀小k
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 08:58 PM , Processed in 0.060212 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存