2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 「十字之門 Cross Gate」第三十二章 黑色的身影 & 三十 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: happycyk
go

[分享] 「十字之門 Cross Gate」第三十二章 黑色的身影 & 三十三章 紅色的眼睛 (7/10)

2KF足球隊

Originally posted by .‧。▊牛奶樽 at 2005-11-28 04:45 PM
打完一行 盡可能格一格空白 我覺得咁樣易睇好多~_~ 同埋開頭你應該留定位

多謝87牛@@!! 我盡量試下啦^_^!! 作緊第3章!!

D人可能鐘意睇打鬥場面掛=_____=!!?? 同埋D人成日睇完又唔回 好唔開心-___-!!

-.- 1個作個個都作XD..

無奈

臭武  ME回左都未得閒睇=_="

等ME搵日得閒煲左佢之後SAY比你聽又咩要改啦  呵呵

武B 加油啦=_="ZZ先  88

2KF足球隊

Originally posted by 傑☆++ at 2005-11-28 11:24 PM
-.- 1個作個個都作XD..

無奈

ccc@@!! 其實我上次都發放左一個同呢個差唔多既故事......你無留意@o@??

叫"勇者之夢"的東東=_____=!! 當時反應不太好...同埋自己無心機所以無作落去=.=!!

希望今次唔會半途而廢~____~!!

Originally posted by 〝豆╭☆ at 2005-11-28 11:38 PM
臭武  ME回左都未得閒睇=_="

等ME搵日得閒煲左佢之後SAY比你聽又咩要改啦  呵呵

武B 加油啦=_="ZZ先  88

嘿嘿~~~咁聽日睇睇啦@o@!! 如果遲D反應好既話我出埋"漫畫"有乜所謂@___@vv!!

小弟的畫功就....你睇左先知XDDDDDDDD!!

[ Last edited by 『小武』 on 2005-11-28 at 11:43 PM ]

還是個不錯的故事

相信還有很多東西可以寫

但分段方面可再作改善

2KF足球隊

Originally posted by ~熱檸樂~ at 2005-11-28 11:51 PM
還是個不錯的故事

相信還有很多東西可以寫

但分段方面可再作改善

多謝呀細@@!! 你遲D作好既小說我一定黎睇@@!!

Originally posted by 『小武』 at 2005-11-29 00:09

多謝呀細@@!! 你遲D作好既小說我一定黎睇@@!!

多謝支持先:)

希望新的寫作手法可帶來正面回響

2KF足球隊

Originally posted by ~熱檸樂~ at 2005-11-29 12:10 AM

多謝支持先:)

希望新的寫作手法可帶來正面回響

好似格左行都無乜反應=.=!!

武B咁U畫左漫畫我先睇啦=]*

廢事我C完U文章跟住U出漫畫

咁我咪叭係到-.-"

2KF足球隊

Originally posted by 〝豆╭☆ at 2005-11-29 11:31 PM
武B咁U畫左漫畫我先睇啦=]*

廢事我C完U文章跟住U出漫畫

咁我咪叭係到-.-"

放心!! 考完試我先出 一定無咁快 起碼都要下年左右掛c___cv!!

Originally posted by 『小武』 at 2005-11-29 23:57

放心!! 考完試我先出 一定無咁快 起碼都要下年左右掛c___cv!!

你考完個試我諗都有排 XD

2KF足球隊

??
Originally posted by ~熱檸樂~ at 2005-11-30 12:09 AM

你考完個試我諗都有排 XD

當然考完空閒的time多的是@___@!! 唔知點解我片野成日睇完無人回...乜真係作得好差=.=??

定D人淨係睇有自己各色加入既文...定係鐘意睇打鬥既野難明??!!

[ Last edited by 『小武』 on 2005-12-1 at 12:14 AM ]

Originally posted by 『小武』 at 2005-12-1 12:12 AM
??

當然考完空閒的time多的是@___@!! 唔知點解我片野成日睇完無人回...乜真係作得好差=.=??

定D人淨係睇有自己各色加入既文...定係鐘意睇打鬥既野難明??!!

個故仔加埋你自己落去應該幾吸引xd

偶支持你唷@@
我鐘意睇呢D的^^

2KF足球隊

Originally posted by yukiyahui at 2005-12-1 04:53 AM
偶支持你唷@@
我鐘意睇呢D的^^

多謝萬分感激@____@!! 本身想已經放棄了/____\!!

不過就算有一個人既支持.....我3會作落去的說@____@!!

2KF足球隊

第三章  迷霧中的欲動影子

上回提要:在一股迷霧下迪爾面前發出「沙….沙沙沙…..沙沙…..」的聲音,那東西究竟是…………….

「什麼?」迪爾驚訝的說。程現在他眼前正是一班神情兇惡的樹精群,看來來者不善的似,迪爾因此拿出配劍準備

和這班樹精展開戰鬥。相反,另一方面的阿咪正在在那些迷霧中尋找迪爾的同時,忽然,她聽到了「嗡嗡嗡…」的微弱的呼

喚聲,當阿咪越走越前,聲音就越響越大,在她面前正是一隻受了傷的小黃蜂。  「啊──!那不是黃蜂嗎,很

可憐,不要緊我有治療的物品,來,給我看看你的傷勢….」小黃蜂經過阿咪的包扎及治療下總算回復了神氣過來。

神氣的小黃蜂好像很有靈性的,對著阿咪耍驕,阿咪亦被小黃蜂的耍驕莫樣感化了,輕輕撫摸牠的小頭,但小

黃蜂臉孔卻不是帶著快樂的表情,牠的面上只帶著害怕和恐懼得發抖。

小黃蜂好像看到一些東西正在迫近,迎面而來的正是一班狂暴的樹精,原來小黃蜂就是給這班不速之客打傷的。

阿咪感到混身不自在的氣氛,看來這場戰鬥是難以避免。 「擦!擦!擦!」連聲的斬劍聲,迪爾伋然遇樹精

們戰鬥著。「可惡!為什麼會有護這麼多的樹精?」雖然他的劍術是多麼的利害,但樹精的數目異常的多,這時爾

已經感到筋疲力竭,「哇嘩--!?」迪爾受到樹精們的偷襲而倒下。  「嗄嗄嗄….真是煩人,要怎樣才可以擺

脫這群樹精…..爾────!你在那呀────呀!」無奈的阿咪只好大聲呼叫希望爾能夠聽到,就在這個時候,小

黃蜂看見阿咪這樣的無助的戰鬥,因此就利用的對大自然的敏銳觸覺探測一下爾的位置「嗡嗡嗡嗡………嗡嗡嗡」,

好像發現了似的,小黃蜂快速的飛過去,阿咪跟隨著小黃蜂走路走向迪爾那兒,小黃蜂為阿咪開路,

而她就不斷地利用乾坤一擲「殺出一條血路」。  不久,阿咪在眼前便看到迪爾,爾這疲累的身驅只能勉強的站

起來,看到阿咪沒有走散,面上好像鬆一口氣。

這時,上天好像安排了的一樣,當他們兩人重逢了,迷霧便消失,而剛才攻擊人們的樹精乖乖的安頓下來了.....

「噢?迷霧好像消失了。」爾說。 「是呀,但樹精應該是一種十分溫馴的魔族,為什麼會狂性大發,

莫非………是那些霧?」,「先不管那個了,那隻小家伙是…..?」  「呵呵,剛才和你走失時發現的小東西喔。」

「…………..」當兩人談得津津有味的時候,「……….」  「爾爾爾!不要嚇我呀….你沒事吧?」阿咪既焦急又擔

心,原來爾因之前的戰鬥體力透支而倒下…………

這面迪爾倒下,但在另一方面,遠處正有一個坐在樹上看著他們…….

一把天真無邪的聲線說著「嘻嘻嘻………看來他們蠻有趣的嗎…….不過還未夠資格做我的對手呢…….」,

不禁令人感到一絲寒意,那個神秘人像風一般的消失了...

那個神秘人究竟是何方神聖呢? TO BE CONTINUED~

下一回「芙雷亞的伊爾村」!

嘩~~~~小黃蜂...嘿嘿嘿...我諗如果你真憬出漫畫的話...應該會好得意的>///<

2KF足球隊

Originally posted by yukiyahui at 2005-12-2 01:43 AM
嘩~~~~小黃蜂...嘿嘿嘿...我諗如果你真憬出漫畫的話...應該會好得意的>///<

嘻嘻....如果有幸出漫畫的話記得第一個要來看唷@___@!! 練習畫功中cc....

寫得不錯呢=-=我想問下遲d會唔會仲有更多新人物呢=-=?

2KF足球隊

Originally posted by 純情小白龍 at 2005-12-2 08:52 AM
寫得不錯呢=-=我想問下遲d會唔會仲有更多新人物呢=-=?

你想知既係....果D大佬...定係主角呢@@??

2樣都會有得加@_@!!不過加幾多就要睇個故事發展啦~qq多謝你的支持^^~!!
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 08:03 AM , Processed in 0.035313 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存