2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 解迷任務&生活技能 <<金庸再未來去向和建議討論區>>2000fun會員獨享 ...
返回列表 發新帖 回覆
樓主: rickyyau
go

<<金庸再未來去向和建議討論區>>2000fun會員獨享 [複製鏈接]

[建議] 減少訂製秘本及寶典的殘章!

因為打點的人越來越少了
很多人也去打名門便足夠
導致殘章不足
很辛苦才能訂製到秘本寶典

現在訂秘本要20殘章
訂寶典要5寶典+15殘章(即是105個殘章)
對於現在的狀況來說
實在是太多了
有學點
有訂書器
但卻沒有殘章

希望可以減為
秘本: 5個殘章
寶典: 5秘本

Originally posted by 雲路 at 2004-3-1 08:23 PM:

本人誠意介紹你玩一隻遊戲

金庸群俠傳online 1.5

如果唔改要轉game仲討論黎做乜??攪笑........

十週年勳章(賀詞)

金庸1改到金庸1.5 咁既樣
誰更搞笑 ?

請問所謂既3階技能係唔係將2階技能升到150級?
須唔須要d特別屬性?
我3隻ac已經食佐脫丹洗髓乾坤丹啦啵,
2隻食埋10粒扭轉丹tim
裁縫帳號空身58福緣,鑄劍57福緣,工匠,49福緣........
唔好搞搞笑又話須要定力同埋xxx屬性
我真係會活生生俾激死
不過 當我隻鑄劍未食乾坤丹之前
70福緣100鑄劍做480就已經失敗4次
第5次先至成功3洞................................................
我已經心淡啦
俾我既感覺係
網龍講一套做一套
好彩d丹丹都係我做裝備武器換返黎既
我1隻集字都未買過

Originally posted by cookiefunk at 2004-3-2 01:42 AM:
請問所謂既3階技能係唔係將2階技能升到150級?
須唔須要d特別屬性?
我3隻ac已經食佐脫丹洗髓乾坤丹啦啵,
2隻食埋10粒扭轉丹tim
裁縫帳號空身58福緣,鑄劍57福緣,工匠,49福緣........
唔好搞搞笑又話須要 ...

我自己買卡都買左起碼$10000
仲有2階技能唔係把100變到150
係有新野出
大家2階技能係唔洗福呀,定呀,我個書2做劍ac都係得27福
做eq都唔知做得幾好呀

3月中換碟????

Originally posted by rickyyau at 2004-3-2 02:07 AM:

我自己買卡都買左起碼$10000
仲有2階技能唔係把100變到150
係有新野出
大家2階技能係唔洗福呀,定呀,我個書2做劍ac都係得27福
做eq都唔知做得幾好呀

雖然你係咁講.....
但係開2階技能果陣係網龍自己話合成率係看福緣同技能等級既.....唔係我地玩家自己作既........
咁係咪代表由頭到尾玩家都俾人呃緊??
如果佢福緣定義係真人福緣咁我都無話可說..........

有一個好急切既建議.....
就係增加學習武功上限或者直接取消上限.....
原因唔講大家都明..........

其實我覺得係開放舒筋的時候已經可以放寬武學學習上限限制.....作為代表武功到另一個階次.......
如果宜家要放寬限制可以以任務+一些實戰,上線,名歷作為要求..

rickyyau
我想問下 星宿 日後會有咩變化?
星宿既毒 到現在以經再冇人會用,用黎打名門 就會用既-.-"
飛星術 開左=冇開.....一d威力都沒有!
化功大法 係特技中又有什麼幫助呢?
養鬼仔 我又想問開黎做咩呢? 養得咁辛苦 一野就比人秒左......
星宿既毒品毒 係唔係再冇用呢? 咁我地之前 辛苦儲番黎既毒草 係唔係變成垃圾呢?
還有 許多毒草 毒物 遲遲未開,要等到幾時呢?

Originally posted by 風捲殘雲 at 2004-3-2 03:27 AM:

雖然你係咁講.....
但係開2階技能果陣係網龍自己話合成率係看福緣同技能等級既.....唔係我地玩家自己作既........
咁係咪代表由頭到尾玩家都俾人呃緊??
如果佢福緣定義係真人福緣咁我都無話可說..........

呢個問題極力要求求證-.-
如果進階技能唔計福、定..
甘做進階裝備真係聽天由命-.-

Originally posted by rickyyau at 2004-3-1 05:22 AM:
台灣send黎的e-mail......
首先,我台灣個朋友要感激2位玩家詳細和有力的提議雲路和Gokou
佢話依2個人玩game玩到傻左,佢地講ga同想ga都唔係一般人可以做到
係到同其他玩家講....多多學習

另一方面,我同左佢講 ...

似乎暗示武當同華山有變動-.-
但係變強變弱我睇唔懂-.-
我入game著返件破披升下悟性再黎睇過-.-

仲有我想問如果新出既絕學會取代而家既絕學
甘而家絕學300Lv果d玩家升黎為乜=.=?
又1大堆人投訴架喇啵-.-
佢地放棄左升9陽、斗斗等比較實用的武功(暫時係喇-.-)
黎升絕學300lv..難到真係1場夢?

講到建議..我就題意改少少EQ比重(畢竟太多人投訴..)
多加少少互動性..(減少玩家齋自練既現象..雖然本人都係返工人事..唔夠其他玩家煲lv既時間多)

所謂欠奉既互動性..即係升lv靠企客棧自練既死版..(可能改不掉啦因為此正是金庸online升級的特色)

如果大家係老玩家,絕對唔會忘記2年多前冇自練呢支歌仔唱
自練1出..10大高手都要立刻退出(果陣時既10大高手-.-講緊既係1千萬實果d)-.-
準量另大量老玩家回巢回復昔日既和諧氣氛1直是我的夢想

ricky..想請問一下...自創門派回歸npc....是回到原本畢業出來的門派嗎...如果是的..那少林的畢業出來學太拳...而又刪除了原本少林的武功...那是不是說他回去都不能參加門比呢?..純粹突然想到想問問而已...方便的麻煩解答一下^^"

倚5劍傲有這個可能性
但大家記住一點,玩家轉npc門派係有   大的代價    的
rayliman 該用戶已被刪除

開自創鑄劍同eq
一個月合一樣 自己命名 隨機+攻防  (好運的話+屬-.-講笑)
一定要在某一個數值以上
一定要在某一個數值以下(此數值由大家選出來)
太高和太低都令eq失去意義
或一個組織可以放發eq 愈開愈高攻防
和幫主可以為此EQ命名

唔須要福緣做2階技能合成???冇可能
我隻帳號(月系裁縫宗師福緣90帶埋神兵)做進階壇裝合成率= 一流,
但係我開我隻fd既裁縫師(星系福緣得48全裝備)
升進階壇裝到5級失敗率真係高到嘔血
你會驚到流眼淚
不過我真係唔明白點解70福緣做480都會失敗4次/_\

Originally posted by 書三SaSa at 2004-3-2 04:37 AM:
rickyyau
我想問下 星宿 日後會有咩變化?
星宿既毒 到現在以經再冇人會用,用黎打名門 就會用既-.-"
飛星術 開左=冇開.....一d威力都沒有!
化功大法 係特技中又有什麼幫助呢?
養鬼仔 我又想問開黎做咩 ...

唔單止你地d草變廢物
仲有好多野都係廢物黎嫁
就好似藍寶石,紅寶石,
進階既就好似天瞳水晶,鬼眼蠶絲晶等等(太多),
耕田隨機得到既藥草,
上邊d野全部都係廢物

我提意網龍應該再新考慮以上d野既存在重要性
可以再開新既裝備或者任務用到以上既野
如果冇用既話唔該以後唔好再推出啦~
唔知要黎做咩
好阻街=.=

本人對於打點,自練,砌磋 有一個新諗法
如果你地覺得唔好唔好少我

打點---可能大家都覺得已經好悶,因為都打左2年
             仲有可能大家覺得 打點=外掛 既問題
             多d開放一些任務做完之後有大or小天書或實戰
             係任務而唔係名門,可以單人或多人完成
             開放一d新打點區域,而這些打點區唔會得到太多學點
             當打敗npc之後,所用既特功或基功既熟練度會大增

自練---金庸不可缺少既東西,其實我覺得自練內功應該加多d熟練
            因為小說中多數武林高手閉關練功都係練內功,好少練外功
            外功多數有對手下練

砌磋---武林高手好多都係通過實戰同砌磋令自己變強
            希望互相砌磋 1)外功比試 2)內功比試
            會對方可以加熟練度,令到除了打點,自練外
            還可以有第三樣方法升lv
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:31 PM , Processed in 0.040458 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存