2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 群俠論壇 解迷任務&生活技能 <<金庸再未來去向和建議討論區>>2000fun會員獨享 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

<<金庸再未來去向和建議討論區>>2000fun會員獨享 [複製鏈接]

我過位台灣金庸設計工程師佢同我講
想要大家更多對金庸看法ga資料
好再夏天前把金庸回復2年前多人玩ga時候
我會在唔同ga sever玩唔同ga ac 去和大家做最緊密ga 交流
我公開左ga有神1~求敗~,同書2,3ga廣瀨康一...其他sever如 神鵰2、神鵰3、俠客1、俠客4、郭靖3ga ac我都有不過唔放便講
下次我會去埋書1,同俠客2,3
你係依到可以問d 有關自己在金庸未來ga去向同做d建議
請符合下面規舉:
1)任務是要自己做的,不可問過中過程
2)我講的未來去向只有大約80%應驗
3)仲有我講的只是去向,再仔細的免問
4)如果你想有更加多ga有關自己前途去向你就講你ac d野清楚d,我防止你地個ac重玩再重玩...ccc
5)金庸的市場架構屬商業秘密,隻字不题
6)外掛係犯下金庸智識產權,我就十問十唔答ga 啦
其他ga規條到時先加啦

下面係一d post
大家可以參考下

<勁掂>台灣jy高層程式員 之 絕學lv之秘密

給朋友們:

台灣jy高層程式員到香港時,本人就約佢食飯,見各位玩家在絕學lv上的高低之攻擊力ga煩惱,在此講小小我同台灣jy高層程式員食飯時ga內容啦<原來佢都係得個$13xxx人工一個月,但控制住我地ga命運oh...^^>

原來,金庸佢自己原本係set 死 150,180,200lv 3個絕學ga攻擊力,但金庸佢又怕150過d唔夠200打,so就俾大家可以自修到200lv,但後來.....200lv d 人覺得再up上去可能會勁d,就狂自修,係狂個隻,但你地就錯啦.......金庸本身就係200lv最勁,程式員講ga,佢又話,最慘ga就係d人修到鬼死咁高,so  金庸就小小調整d攻擊力,但其實個分別都唔係好大............依個調整就係上2次大更新時更新左<更新名門過次>,唔知d朋友記唔記得有個file好多人download唔到,好似第7個file.....過個就係絕學攻擊力調整file............<安撫d修到鬼死咁高ga玩家,唔想你地又話唔玩>但程式員話,later可能出新ga絕學防招,用黎做格,另外絕學都會更上一層次.....有新野出,佢話最重要ga係可以明確特出個別玩家特殊ga特徵如新絕學ga攻擊力會另其玩家在攻擊力上出色,
絕學格會使玩家在防上超勁<====<絕格係好難學,係好難,好難>
so即使你地絕學去到400lv,我用200ga話都唔大分別,因我有其他野做支援
但講小小秘密俾你地知,星宿,恆山同全真會係最先學得新絕學同絕格ga門派,在下幾次更新後,星宿<--一派會有大變更<金庸開始緊ga啦...留意宮綱>,詳細ga唔方便講
最後,同大家講聲新年快樂,望大家可以玩得開開心心,玩game都係求開心,大家加油啦~~~~~~~~~~

傑傑上

我話你知依2個月會有10幾種新武功出到時一定會替代依家D絕學
你唔好話我想得太多啦,唔唔知
仲有我同各玩定講聲會有新GA野
係依2個月內會有3階技能出現
到時有D依家冇人要GA枓,到時可以家埋2階枓變成3階枓
依個3階技能係要有特別GA地方唔係普通技能人可以做到
<<同埋D EQ GA 流動性十分之細>>

佢d內功分2種,第1:係新ga勁內功<--單純一種
另外ga la就係 輔助內功<----可以當1種內功,同埋可以加埋其他本身內功,咁當然加埋本身內功ga功力一定勁好多

我知ga就係絕學會有eq俾d cheap lv ga 人直追
好快由200去到250,另外,新出武功會由現在ga武功直接做輔助

小道消息:
未來2個月,將會推出3階技能!
自創派將會回歸npc門派!<=--更新鐵心,唔係2個月,係未來日子可能2星期,可能4個月,我估唔會去到夏天先更新

我仲有個website 大家可以上去睇睇
www.ry-music.com

Originally posted by rickyyau at 2004-2-28 07:44 AM:
我話你知依2個月會有10幾種新武功出到時一定會替代依家D絕學
你唔好話我想得太多啦,唔唔知
仲有我同各玩定講聲會有新GA野
係依2個月內會有3階技能出現
到時有D依家冇人要GA枓,到時可以家埋2階枓變成3階枓
依 ...

唔係2個月,不過一定係夏天之前

台灣金庸設計工程師答應左我會定時定後黎依個post睇睇
大家努力啦

請問現在自修九陽神功有前途嗎? 未來更新九陽會是否最強內功?

疑問:
1.3階技能? 在日,月,星系再分3系嗎? 變成~95種技能嗎?
2.我唔明白你說的甚麼是輔助內功~~ 可唔可以清楚D?
3.將會在數月後出的新武功會代替絕學, 那麼新出的武功會有新的特殊狀態嗎?
4.可否說說甚麼是"玩家門派將會回歸NPC門派"?
5.你提到絕學裝備? 可不可以說一下絕學會有怎樣的裝備? (在我自修黯然消魂掌時做
   出來嗎?) 還是在解絕學任務中加插送裝備的任務?
6.既然有3階技能, 那麼將出的絕學裝備能幫助武功低的人追趕武功高手嗎?
7.承上題, 如果推出絕學裝備能幫助新手(指武功弱者)追趕老手(武功高手). 會不會令
    一班老手因為覺得自己的時間/金錢被騙而退出金庸?
8.如果一班老手退出金庸, 會不會反令現在所說的計劃失敗?

建議:
1.加強各種內功的獨特性 (如: 九陽神功可以使自己被陽性武功攻擊時威力降低. 等等)
2.推出一些在原著中出現過的武功 (如: 寒冰綿掌, 玄冥神掌...)
3.強化暗器. 在遊戲中, 由於暗器過弱, 所以變成了可有可無的道具... 希望可以加強暗
    器的威力, 突出暗器的特點(很多不同的毒, 速度快)
4.推出槍法, 暗器, 身法的絕學.
5.擴大槍械的用途與威力. 現在幾乎沒有人用槍械的.

以上只是我的愚見, 如有冒犯, 我在此道歉

十週年勳章(賀詞)

7.承上題, 如果推出絕學裝備能幫助新手(指武功弱者)追趕老手(武功高手). 會不會令
    一班老手因為覺得自己的時間/金錢被騙而退出金庸?

我又來小心假設了
金蛇劍法 ─ 當然係金蛇劍啦
打狗棍法 ─ 打狗棍
真‧辟邪劍法 ─ 開把辟邪劍也不難
其他就真係要作就唔難

至於新手追到老手
呢個是全地球既online game 經營之道
就不要有驚期了

我想問....
將出既新絕學.....係唔係好難學架??
同埋有冇D條件你知道左架啦??
同埋金庸又會唔會再出D+屬性丹呀?

我都係玩書2嫁!!!!!!!!!!!!!!

九陽,葵花,9陰,太玄經、易筋經、洗髓經<----依D應該係最勁
蛤蟆功十項,小無相功,北冥神功、逆行經脈、龍象般若功、先天功、。

charlesmkh,雲路
我過一陣再答你地
我都要CHECK清楚先

EQ商人<<難學>><---即係點
依家D絕學難學嗎?.?定義好難講

給只會埋怨EQ的玩家

大家有少少誤會了
金庸打從兩年前開始時,已經係好重於武器多於武功
當年有150武器同戰鬥服已經橫行天下
再之後就是總壇裝備
再之後就是日月星

點解一開始冇人嘈 ?
因為有得 <<自動>>囉

大家可以睇睇武林盟主
佢一定係武功又勁裝備又勁
你應該問o下佢點解可以又武功又裝備
如果我是盟主,我就會答你

<<玩遊戲是用個心同自己去玩,並不是自動就可以贏>>

點解人o地可以又武功又技能又乜又物
點解佢玩哂而自己又成日俾人打救 ?
你有沒有諗過呢 ?

可能你會話佢多錢佢多外掛佢多人幫手
那就沒有辦法了
online game 就是多玩多贏
你沒有練技能又話人o地既武器打贏自己 ?.?
真是莫名其妙了

不要因為改變影響自己而抗議
應該與時並進,更新乜就玩乜
難道金庸唔更新,武功停留在兩年前就是好公平 ?

我真是有點不知所措了

雲路真係好有見地^^

十週年勳章(賀詞)

前排我諗左o的野
既然網金咁鬼多eq 要搞
不如就搞盡佢
開放12套eq , 12套eq配合金庸裡既12個時辰
每一套係凸定既時辰威力加倍
只係要儲齊一套,我諗都要2005年了-.-

叫咩名好呢 ?
12樣野,最好就套12生肖落去
蛇紋、虎紋、龍紋乜紋乜紋
靈牛、靈猴、靈犬乜靈乜靈
鼠王、馬王、豬王乜王乜王

只要有夢想;凡事可成真

[ Last edited by 雲路 on 2004-2-28 at 03:25 PM ]
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:46 PM , Processed in 0.043671 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存